HAMBURGER

Hamburgery to kolejny idealny sposób, aby zużyć resztki w pyszny sposób, a także zjeść większą ilość warzyw :D Przepis na 4 hamburgery


bułki hamburgerowe
300 g resztka farszu z pierogów
1 jajko
3 papryki marynowane (wyciągnięte ze spiżarni)
ok 100 g pora pokrojony w kostkę
4 plastry sera
1 łyżka musztardy
2 łyżki ketchupu
majonez (według uznania)






  1. Farsz mieszamy z jajkiem, formujemy kotleciki wielkości naszej bułeczki i podpiekamy na suchej patelni aż do zrumienienia.
  2. Musztardę i ketchup łączymy w sos.
  3. Bułkę przekrawamy na pół, jedną część smarujemy sosem musztardowo -ketchupowym,          a drugą majonezem.
  4. Na bułce układamy por, ser, mięso i paprykę i przykrywamy górną częścią bułki.
Bon appetit

Komentarze