
Przepis oryginalny możecie znaleźć na stronie www.chillizet.pl
- 1/4 szkl. miodu
- 80g masła
- 1/4 szkl. cukru
- 2 1/4 szkl. mąki
- 1 jajko
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżki przyprawy korzennej
- Rozpuszczamy masło i dodajemy miód. Z braku cierpliwości dodałam wszystko razem i też się sprawdziło :)
- Naszą mieszankę zostawić do ostudzenia. Powinna być na tyle chłodna, aby nie zareagowała z sodą.
- Wszystkie składniki dodajemy do jednej misy i wyrabiamy na gładką masę.
- Wałkujemy masę na ok 2-3 mm
- Wykrawamy pierniczki w różne kształty :)
- Pieczemy ok 6 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C
Oj tak, nie ma jak napiec pierniczków :)
OdpowiedzUsuńOmnomnom....
OdpowiedzUsuńNajlepsze wychodzą przy świątecznej muzyce 😍
OdpowiedzUsuń