Jeden z nielicznych sosów, który wykorzystuję nie tylko do sałatek, ale do wszystkiego :)
Jestem jedną z tych osób, które bez względu na wszystko uwielbiam ostre sosy czosnkowe, dlatego u mnie ilość czosnku uzależniona jest od osób, dla których robię posiłki. Jeśli robię dla domowników, czosnku jest sporo (tak jak w przepisie), jednak gdy przychodzą goście, zmniejszam ilość do 1 ząbka (i zawsze podaję na stół zieloną pietruszkę, która niweluje zapach czosnku :))
Sposób przygotowania sosu jest naprawdę bardzo prosty: do jogurtu naturalnego dodaję wszystkie składniki.
- 180g jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku - przeciśnięty przez praskę
- czosnek granulowany- opcjonalnie
- 1/2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
Jestem jedną z tych osób, które bez względu na wszystko uwielbiam ostre sosy czosnkowe, dlatego u mnie ilość czosnku uzależniona jest od osób, dla których robię posiłki. Jeśli robię dla domowników, czosnku jest sporo (tak jak w przepisie), jednak gdy przychodzą goście, zmniejszam ilość do 1 ząbka (i zawsze podaję na stół zieloną pietruszkę, która niweluje zapach czosnku :))
Sposób przygotowania sosu jest naprawdę bardzo prosty: do jogurtu naturalnego dodaję wszystkie składniki.
Komentarze
Prześlij komentarz