
ciasto "kruche":
pół kostki masła
2 łyżki cukru
6 łyżki mąki
gruszka
jabłko
2 banany
łyżka masła
cynamon
łyżka cukru
Owoce:
- Owoce kroimy w kostkę.
- Na patelnię dajemy łyżkę masła oraz jabłko i gruszkę i lekko podpiekamy.
- Dodajemy pokrojone banany, cukier i cynamon do smaku.
- Lekko mieszamy i zdejmujemy z palnika.
Ciasto:
- Masło roztapiamy, dodajemy do niego cukier i mieszamy.
- Powoli dodajemy po jednej łyżce mąki i szybko mieszamy tak, aby nie powstały grudki.
- Powtarzamy tę czynność do momentu uzyskania gładkiego ciasta.
Uzyskaną masę układamy równomiernie na owocach pieczemy ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 st C.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz