"Głód to najlepszy kucharz". Gdzieś znalazłam taki cytat i w pełni się zgadzam. Pora kolacyjna, oczywiście w lodówce pustki i ogromna ochota na pyszną, ciepłą kolację... Oto i ona:
1 zupka chińska
2 kiełbasy śląskie
pół papryki
cebula dymka
mozzarella
papryka konserwowa
puszka kukurydzy
suszone pomidory
ketchup (według uznania)
250 ml wody
pieprz cayenne
- Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę.
- Cebulę podsmażamy na oliwie z suszonych pomidorów, dodajemy pokrojoną kiełbasę i pozostawiamy do lekkiego zrumienienia.
- Dodajemy resztę pokrojonych warzyw i mieszamy.
- Rozkruszamy makaron, wsypujemy go do całości i dodajemy wodę. gdy makaron będzie już miękki dodajemy ketchup i przyprawy do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz